What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Booking.com de 5 beste tips om geld te besparen

5 beste tips om geld te sparen of met een gerust hart te reizen.

Als je veel reist is het sowieso handig om de booking.com App te installeren op je smartphone. Ik gebruik de app zelf ook en meestal boek ik een hotel voor de eerste nacht ruim (of lastminute voor de aanbiedingen) van te voren en de rest zie ik daar wel. Ik hou gewoon van die spanning. En mocht de hotelkamer mij niet bevallen dan zit ik er niet aan vast.
Tegenwoordig heb je bijna overal wel een WIFI verbinding, zo kun je altijd even kijken wat voor aanbiedingen er bij jou in de buurt zijn.
Uiteraard het is ook prima als je gewoon lekker een of twee weken boekt.

Wanneer ik op reis ben is Booking.com dan ook de meest gebruikte App voor mij. Even checken naar hotels, soms even de duurste kamers bewonderen en uiteindelijk toch een normale kamer selecteren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik er alleen slaap en zo weinig mogelijk tijd doorbreng in het hotel, zeker wanneer ik naar Japan ga. Het boeken op Boeking.com is simpel, mijn betaalgegevens heb ik vooraf ingevuld. Hierdoor kan ik binnen een paar seconden een hotelkamer boeken. Veel hotels accepteren overigens ook contant geld.

Goed om te weten

Onderstaande tips heb ik enkel geschreven voor informatieve doeleinde, Booking.com heeft mij op geen enkele manier hiervoor betaald. Dit wilde ik graag even hebben gemeld.

Leuk feitje: Booking.com is een Nederlands bedrijf.

De meeste reizigers zullen Booking.com wel kennen, het bedrijf staat bekend als een website waar je hotels kunt vinden en boeken. Booking.com heeft ook andere geweldige functies die nog niet goed bekend zijn bij veel mensen. Hieronder vind je een top 5 van de beste functies.

1. Genius

Reis je regelmatig en slaap je vaak in hotelkamer? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking met het Genius programma van Booking.com. Als Genius lid van Booking.com krijg je 10% korting en andere voordelen bij het boeken van hotelkamer.
Ook krijg je een overzicht met hotelkamer die speciaal zichtbaar worden gemaakt alleen voor Genius leden. Je mag eerder inchecken en later uitchecken en krijg je een aparte klantenservice lijn. Een Genius lid kunt je worden na het boeken van 5 overnachtingen.

Booking.com

2. Destination finder

Heb je even geen inspiratie meer en weet je niet waar je naartoe wilt reizen, laat je dan inspireren door de leuke functie Booking.com. Destination Finder!
Vul in wat je passie is, Destination Finder regelt de rest voor jou. Dit systeem check ervaringen en aanbevelingen van reizigers die voor jou op bepaalde bestemmingen zijn geweest. Afhankelijk van wat je hebt ingevuld komen er leuke reis ideeën uit. Zie hieronder een voorbeeld.

Booking.com-destination-finder

3. De klantenservice

Natuurlijk wil je nooit gebruik te hoeven van de klantenservice, maar soms heb je het niet in eigen handen.
Laten we hopen dat je ze nooit nodig hebt maar Booking.com doet niet alleen accomodaties voor zijn rekening nemen. Mocht je problemen hebben schiet de klantenservice je meteen te hulp. Stel dat je aankomt op je bestemming en de fotos van je accomodatie lijken er totaal niet op, het is niet netjes of de eigenaar is niet aanwezig om je binnen te laten. Dan moet je de klantenservice echt bellen. Bovendien kun je de klanten service ook gebruiken als je vragen hebt. Ik kan je alleen maar adviseren om ook daadwerkelijk de klantenservice te bellen bij vragen, de klantenservice is er niet alleen om je te helpen bij problemen. Ook bij vragen staan ze voor je klaar en zoeken ze alles voor je uit of denken ze met je mee.

4. De vertaalservice

Booking.com is ook een van de grootste en beste vertalers ter wereld. Er is een nieuwe functie die de taalbarrière helemaal aanpakt. Het is namelijk mogelijk om te chatten met bijvoorbeeld de eigenaar van een accomodatie in Japan die helemaal geen Nederlands of Engels spreekt. Je kunt jou bericht gewoon in het Nederlands typen en de ontvanger in Japan ontvangt jou chat in zijn of haar taal. Zijn of haar reactie wordt ook vanuit de geschreven taal naar het Nederlands vertaald. Zo kun je voordat je boekt/vertrekt met iedereen communiceren, waar je ook heen gaat. Ideaal toch? De teksten worden achter de schermen vertaald, het is dus geen simpele vertalingssysteem. Dit is een van de top diensten van Booking.com.Booking.com

 

5. De Reisgidsen

Bij een hotelboeking krijg je van Booking.com een reisgids, dit ook een van de meest indrukwekkende functies van Booking.com. Het is een digitale gids die je gemakkelijk overal kunt downloaden.
De gids bevat veel leuke uitjes en handige tips van je bestemming, zoals het sterkertype dat in Japan wordt gebruikt. En dingen die je wel of niet zou moeten doen in het land van bestemming. De gids kan verbinding maken via GPS om zo aanbevelingen te doen van de leuke uitjes bij jou in de buurt. Hiervoor kun je uiteraard ook onze veel uitgebreidere website voor gebruiken, dat nu alleen nog gefocust is op Japan.
Mocht je geen internet hebben dan werkt de digitale gids van Booking.com ook zonder internet. De gids staat vol met foto’s zodat je jezelf weken van te voren al lekker kunt maken van wat je te wachten staat.

Booking.com maakt het boeken van hotels en zelfs vluchten voor iedereen makkelijker, sneller en overzichtelijk.
Voor sommige is het een hobby om hotels te boeken en voor sommige is het geen regelmatige bezigheid en toch kan iedereen binnen een paar seconden via Booking.com een hotel boeken.

Handig?
Bedankt!