What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Skyscanner – Beste geheime tips goedkope vliegtickets

De beste geheime tips voor goedkope vliegtickets via Skyscanner

Wanneer je goedkoop wilt gaan reizen moet je natuurlijk altijd eerst verschillende prijzen vergelijken.
Het vergelijken van prijzen doe je natuurlijk bij Skyscanner, omdat zij in enkele seconden 1200 reissites en aanbieders vergelijken voor jou en dat is natuurlijk heel fijn.
Je krijgt dan dus een eerlijk en duidelijk prijsoverzicht van al die verschillende organisaties zodat jij de meest goedkope kan selecteren.
Er zijn nog meer manieren om goedkope vliegtickets te vinden. Wij onthullen hieronder de beste geheime tips, deze zijn getest door budgetreizigers. Vergeet vooral niet de Skyscanner prijsalarm te checken.

Samvenvatting van fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner!

#1. Stel een Skyscanner prijsalarm in.

#1.Inspiratie kaart gebruiken van Skyscanner en zie snel waar je goedkoop heen kunt vliegen.

#2. Selecteer een land in plaats van een stad, zo kan Skyscanner meedere vliegvelden voor je vergelijken en krijg je de goodkoopste tickets te zien.

#3. Vul bij de Skyscanner tool bijvoorbeeld ook Düsseldorf in bij vertrekluchthaven (Nadat je Nederland/Belgie hebt bekeken). De luchthaven is voor veel mensen maar een halfuurtje langer rijden dan Amsterdam.

#4.  Vul een hele maand in bij vertrek en terugkomst of nog beter “de goedkoopste maand” Zo krijg jij de goodkoopste vluchten te zien bij Skyscanner!

#5. Voeg een extra vlucht toe aan je reis en creëer je eigen vliegcombinaties. Je kunt nog voordeliger uit zijn wanneer je bijvoorbeeld een stedentrip Tokyo combineert met een tussenstop in Singapore of Hong Kong.

#6. Voor inspiratie kun je Skyscanner volgen op social media! Hier krijg je vaak ook aanbiedingen te zien.

#7. Volg Odigo Reizen op social media.

Lees hieronder onze uitgebreide tips

 1. Skyscanner prijsalarm
 2. Vluchtvergelijkingskaart
 3. Maandoverzicht budget vliegtickets
 4. Vergelijk vertreklocatie
 5. Vluchtcombinaties en tussenstops
 6. Volg Skycanner online

skyscanner

1. Prijsalarm van Skyscanner

skyscanner prijsalarm

Wij kunnen je aanbevelen dat je de Skyscanner prijsalarm moet instellen zodat je als eerste genotificeerd wordt van de meest actuele aanbiedingen. Vaak zitten hier echt koopjes tussen.
Vooral als je flexibel bent met lastminutes dan is dit al helemaal een must om te doen. Je kunt het Prijsalarm helemaal afstemmen op je reiswensen. Zo krijg je altijd de goedkoopste aanbiedingen naar de plaatsen waar jij heen wilt. Bovendien ontvang je nooit meer dan 1 e-mail per dag dus je hoeft niet bang te zijn dat straks je mailbox overloopt. Lees hier hoe het prijsalarm werkt

Wanneer kun je goedkoop vliegen?

Dat is een moeilijke vraag omdat de prijzen enorm kunnen verschillen per maand, per week en vaak zelfs per dag. Daarom is het handig om een Skyscanner prijsalarm in te stellen die je automatisch op de hoogte brengt van prijsveranderingen of wanneer de prijs zakt onder het door jou opgegeven prijs. Wij raden je zeker aan om gebruik te maken van deze gratis prijsalarm functie van Skyscanner omdat het super handig is.

Stel een ticket alarm in

Voer een zoekopdracht uit naar je bestemming. Je zult dan een grote knop zien met “Stel prijsalarm in” deze komt linksboven te staan.
Zodra je hierop hebt gedrukt hoef je alleen nog maar de stappen van Skyscanner prijsalarm te volgen om jou gewenste prijsalarm in te stellen.
Het is uiteraard ook altijd mogelijk om je prijsalarm uit te zetten zodra je deze niet meer wilt ontvangen van Skyscanner.

2. Vluchtvergelijkingskaart

skyscanner vluchtvergelijkingskaart goedkope vluchten

De Skyscanner vluchtvergelijkingskaart geeft je een inspiratie map met hierin duizenden bestemmingen. Het is ook mogelijk om hierin directe en indirectie vluchtprijzen met elkaar te vergelijken.

De kaart laat jou meteen de goedkoopste vliegtickets zien door middel van gekleurde bolletjes. Rode bolletjes zijn prijzige vluchten en groene bolletjes zijn goedkope vluchten. Zoals je op de kaart kunt zien zijn er ook grotere groene bolletjes. Hoe grote hoe goedkoper en meer budget je vliegticket zal zijn.

Ik zou zeggen, probeer het zelf met de Skyscanner Vluchtvergelijkingskaart. Vul je vertrek plaats in, ga dan met de kaart naar de plaats van bestemming en bekijk wanneer je goedkoop kunt vliegen.

3. Maandoverzicht budget vliegen

skyscanner maandoverzicht goedkope vliegtickets

 

Mocht je flexibel zijn met je reisdata dan is de ouderwetse manier van zoeken naar vliegtickets wellicht niet voor jou.

Waarom niet?

Bij de standaard vliegticket vergelijker krijg je niet een overzicht van de goedkoopste dagen om te vliegen verspreid over een maand.

Bij Skyscanner is het mogelijk om met een speciale functie budget maanddeals te vinden. De vluchtprijzen worden op basis van data en prijs met elkaar vergeleken in deze functie. Zo kunnen zij de beste budget prijzen aanbieden. De prijzen worden per land van hoog naar laag gerangschikt.

Met deze functie kun je dus per maand elke bestemming in de wereld bekijken en gemakkelijk de vliegtickets vergelijken.

4. Vergelijk vertreklocaties gemakkelijk

vliegvelden in de buurt skyscanner 1

Het kan soms goedkoper zijn om via België of Duitsland te vliegen. Van al de keren dat ik naar Japan ben gegaan, was het maar 1 keer vanuit schiphol.
Dit kan komen omdat sommige vliegvelden hun eigen prijzen hanteren. Daarom is het belangrijk om ook naar andere vliegvelden te kijken, zeker wanneer je niet al te ver van de grens woont.
In Nederland worden luchthavens zwaarder belast met luchthavenbelasting. Dit kan een reden waarom vanuit Nederland vliegen soms duurder is.

Bekijk dus via Skyscanner ook vliegvelden bij jou in de buurt, dit is heel gemakkelijk in te stellen. Onder je zoek opdracht selecteer je de optie “Vliegvelden in de buurt toevoegen”.
Wanneer je verder weg woont, zal je helaas verder moeten reizen om geld te besparen

5. Oneindig mogelijke vluchtcombinaties

skyscanner meerdere vluchtbestemmingen

Reizigers vergelijken vaak niet de luchthavens en de tussenstops, de meeste grote steden hebben vaak 2 of meerdere luchthavens.
En wat betreft tussenstops, 1 of 2 dagen doorbrengen in een andere stad hoeft helemaal niet erg te zijn. Het is juist leuk en kan je veel geld besparen.
Er zijn een aantal luchthaven hubs in steden waar jij je prima kunt vermaken met een lange overstap. Dubai, Singapore, Hong Kong, London, New York, Berlijn, Abu Dhabi en Moskou.
Waar je wel op moet letten is het tijdverschil zodat je je niet vergist in tijd voor je volgende vlucht.

6. Blogs en social media volgen van Skyscanner

Periodieke acties worden altijd aangekondigd via de social media kanelen en blogs van Skyscanner. Om klanten goed op de hoogte te houden van dagelijkse deals, acties en andere promoties.
Ook nieuwe functies van de website worden hierop gedeeld, zoals toen met de Skyscanner prijsalarm, handig dus.

Conclussie: dus wanneer en waarom Skyscanner gebruiken?

 • Wanneer je opzoek bent naar de goedkoopste vlucht naar jou bestemming
 • Overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk vliegtickets vergelijken.
 • Skyscanner prijsalarm instellen vanuit je luie stoel en laat Skyscanner het werk voor je doen om de absolute bodemprijs te vinden voor je ticket.
 • Gebruik het maandoverzicht voor de meest budget vlucht als je geen zin hebt om verschillende vluchtdata in te vullen.
 • Wanneer je een overzicht en vergelijking wilt hebben van meer dan 1200 airlines, vluchtorganisaties en reissites.

Over Skyscanner

Skyscanner Ltd. is in het bezit van een Chinees bedrijf genaamd Ctrip (sinds 2016). Dit is een provider van alles dat te maken heeft met reizen.
De CEO is Gareth Williams en het heeft een hoofdkantoor in Edinburgh, Schotland. De meta zoekmachine van Skyscanner was voornamelijk goed voor een omzet van €135 miljoen voor Skyscanner in 2015.
Tegenwoordig is de website zo gigantisch groot en ontvangt het 60 miljoen bezoekers per maand. Inmiddels is de website daarom beschikbaar in 30 talen.
Skyscanner is een van de betrouwbaarste reisboekingswebsites ter wereld.

Nog meer besparende tips op de volgende pagina’s:

Handig?
Bedankt!