What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Nara reistips

Nara reistips

Lees hier de Nara reistips.
Nara is een spectaculair pittoreske stad die op de tweede plaats komt na Kyoto vanwege de rijkdom en schoonheid van de tempels, shrines en tuinen. Het is mogelijk om Nara te bezoeken als een dagtrip vanuit Kyoto en Osaka, maar de prachtige wijken en parken zijn zeker een paar dagen van uw tijd waard.

Nara is een compacte stad vol met eersteklas bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Daibutsu (Grote Boeddha) in de Todai-ji-tempel, de Kasuga-Taisha-schrijn en het Nara-Koen-park, met zijn beroemde tamme herten. In dit gedeelte introduceer ik de belangrijkste bezienswaardigheden in Nara, te beginnen met mijn drie keuzes voor must-see attracties. Voeg een paar plaatsen toe aan deze must-see lijst en je hebt een geweldige dag in Nara.

Menu

Dingen om te doen/zien in Nara.

Todai-ji Temple

Todai-ji Nara reistips

Thuisbasis van de beroemde Daibutsu (Grote Boeddha), is Todai-ji Tempel een must-see voor alle bezoekers in Nara. Het is ontzagwekkend en ontroerend. Todai-ji is niet alleen een van de must-see attracties van Nara; het is een van de must-see attracties van Japan. Het kernmerk van Todai-ji is de Daibutsu-den (Hal van de Grote Boeddha), die de enorme grandeur van de Daibutsu bevat, een 16 meter hoge Boeddha die echt een soort van spirituele energie lijkt uit te stralen. Zorg ervoor dat je de Nandai-mon Poort bezoekt, die een paar honderd meter ten oosten van de Daibutsu ligt en als je eenmaal in de Daibutsu bent, moet je rond de achterkant cirkelen en de pilaar met het gat in het midden bekijken . Kinderen die er doorheen kunnen knijpen zijn verzekerd van geluk.

Isui-en Garden

Nara reistips isui-en garden

Isui-en Garden is de beste/mooiste tuin in Nara en een van de favoriete tuinen in Kansai (centraal Japan). Het is een ruime tuin met een vijver en veel bloeiende bloemen en bomen. Isui-en is gunstig gelegen aan de weg van de treinstations naar de Todai-ji-tempel en gemarkeerd door borden bij de voetgangerstunnels die onder Noborioji Street lopen (de hoofdstraat die naar boven leidt van de treinstations naar Nara-Koen Park). Hoewel het Y650 kost om binnen te komen, is het de moeite waard. Neem de tijd om door de tuin te wandelen (paden lopen helemaal naar de achterkant van de tuin).

Op elk moment van het jaar is er meestal iets in bloei en je kunt je vergapen aan het mooie  tuinontwerp, die de techniek van shakkei (geleend landschap) gebruikte om het dak van de Todai-ji-tempel op te nemen in de achtergrond van de tuin. Om het meeste uit een bezoek te halen, raad ik aan om een ​​kop matcha (gepoederde groene thee) te bestellen, waarvan je kunt genieten terwijl je over de tuin kijkt.

Kasuga-taisha Shrine

Nara reistips 3

Kasuga-Taisha Shrine is de belangrijkste Shinto tempel in Nara. Meer dan alleen de gebouwen van de shrine, is Kasuga-Taisha  een mysterieuze wereld van bossen, paden, lantaarns en zwervende herten. Na een bezoek aan Isui-en Garden en de Todai-ji-tempel is Kasuga-Taisha de volgende om een bezoek aan te brengen aan het park Nara-Koen Park. Hoewel de shrine, zoals de meeste Shinto shrines gecentreerd is rond een “Honden” (centrale hal) en een “Haiden” (gelovigenzaal), beschouw ik Kasuga-Taisha als veel meer dan dat.

De gebouwen zijn slechts de verbinding voor de mysterieuze uitgestrektheid van paden met stenen lantaarns, atmosferische bossen en natuurlijk het altijd aanwezige hert op zoek naar eten van bezoekers. Neem de tijd om in de buurt van Kasuga-Taisha te blijven. Vergeet niet om een ontspannen wandeling te maken langs de omliggende paden. Dit is echt een speciale wereld op zichzelf.

Nara-koen Park

Nara reistips 2

Nara-koen Park (ko-en is het Japanse woord voor park) is een grote park vol met bomen en open plekken die zich uitstrekt ten oosten van het centrum van Nara en Naramachi, helemaal naar de voet van de heuvels die ten oosten van de stad oprijzen. Het Park is niet zozeer een bezienswaardigheid op zich, maar een plaats met veel andere belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Todai-ji-tempel, Isui-en-tuin en de Kasuga-Taisha-schrijn. Nara-Koen Park heeft leuke paden en is zit vol met vijvers. Ongetwijfeld is de meest interessante eigenschap van het park, vooral voor kinderen.. de grote populatie semi-wilde herten die door het park dwalen. Je kunt een pakket hertencrackers (shika sembei) kopen om ze te voeren (maar let op dat het hert heel agressief kan zijn om ze uit je handen te krijgen – dus geef de crackers niet aan hele kleine kinderen).

 

Handig?
Bedankt!

 

 

 

Nara Map Nara reistips

blank

Kyoto

blank

Nara

blank

Osaka

blank

Tokyo

blank

Hooikoortsseizoen in Tokyo is

Hooikoortsseizoen is officieel van start gegaan in Tokyo afgelopen week, volgens een NHK artikel geplaatst op 13 februari. Men heeft 20% meer allergen..

blank

De mooiste bonsai boom –

De mooiste bonsai boom - Okinawa Holly Met zijn groene getande bladeren is ..

blank

3 Japanse gerechten om te pro

Sukiyaki, teriyaki, tempura en sushi zijn slechts een van de vele gerechten die ..

 • Eten
 • november 1, 2018
blank

Koi Karper, Kersenbloesem en

Zowat elke Japanse stijl tatoeage is momenteel erg populair. Tatoeërende trends..