What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Wat kun je doen in Nara?

Wat kun je doen in Nara?

Nara is de 2e stad, na Kyoto die een rijke verzameling heeft van traditionele bezienswaardigheden in Japan. Nara is een van de meest traditionale steden van Japan en heeft verschillende mooie tuinen, musea en traditionele buurten.

Menu

Nara Isuien garden

Nara is een compacte stad vol met eersteklas bezienswaardigheden waaronder de beroemde Daibutsu (Grote Boeddha) in de Todai-ji-tempel, de Kasuga-Taisha-shrine en het Nara-Koen park, met zijn beroemde halfwilde herten. In dit gedeelte introduceer ik de belangrijkste bezienswaardigheden van Nara, te beginnen met mijn drie keuzes voor must-see dingen om te zien in Nara. Voeg een paar bezienswaardigheden toe aan deze must-see lijst en je hebt een geweldige dag in Nara.Booking.com

Dingen die je gezien moet hebben in Nara:

Todai-ji Temple

Todai-ji Nara

Thuisbasis van de beroemde Daibutsu (Grote Boeddha), Todai-ji Tempel is een must-see voor alle bezoekers van Japan. Het is ontzagwekkend en ontroerend. Todai-ji is niet alleen een van de must-see bezienswaardigheden van Nara, het is ook een van de must-see bezienswaardigheden van Japan. Wat je echt gezien moet hebben van Todai-ji is de Daibutsu-den (Hal van de Grote Boeddha), die de enorme grandeur van de Daibutsu bevat, een 16 meter hoge Boeddha die echt een soort van spirituele energie lijkt uit te stralen. Zorg er ook voor dat je de Nandai-mon Poort bezoekt, die een paar honderd meter ten oosten van de Daibutsu-den ligt.

Japanse naam: 東大寺 大 仏 殿
Japans adres: 奈良 市 雑 司 町 406-1
Engels adres: 406-1 Zoushi-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-5511
Openingstijden: 07.30-17.30 (april-okt), 8.00-16.30 (nov-mrt)
Dichtstbijzijnde station: 20 minuten lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen-gebied
Website: officiële website
Toegang: Y500

Isui-en Garden

Nara Isuien garden

Isui-en Garden is de beste en mooiste tuin in Nara en een van mijn favoriete tuinen in Kansai (centraal Japan). Het is een ruime tuin met een vijver en veel bloeiende bloemen en bomen. Isui-en is gunstig gelegen aan de weg van het treinstations naar de Todai-ji-tempel, gemarkeerd door borden bij de voetgangerstunnels die onder Noborioji Street lopen (de hoofdstraat die naar boven leidt van de treinstations naar Nara-Koen Park). Hoewel het Y650 kost om binnen te komen, is het de moeite waard. Neem de tijd om door de tuin te wandelen (paden lopen helemaal naar de achterkant van de tuin). Op elk moment van het jaar is er meestal iets in bloei en je kunt je vergapen aan het mooi ontwerp van de tuin, die de techniek van shakkei (geleend landschap) gebruikte om het dak van de Todai-ji-tempel op te nemen in de achtergrond van de tuin. Om het meeste uit een bezoek te halen, raad ik aan om een ​​kop matcha (gepoederde groene thee) te bestellen, waarvan je kunt genieten bij een bezoek aan Isui-en Garden.

Japanse naam: 依 水 園
Japans adres: 奈良 市 水 門 町 74
Engels adres: 74 Suimon-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-25-0781
Openingstijden: 9.30-16.30 (enter tegen 16.00 uur)
Dichtstbijzijnde treinstation: 15-20 min lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen
Toegang: Y650

Kasuga-taisha Shrine

blank

Kasuga-Taisha Shrine is de belangrijkste Shinto tempel in Nara. Meer dan alleen de gebouwen van de tempel, is Kasuga-Taisha  een mysterieuze wereld van bossen, paden, lantaarns en zwervende herten. Na een bezoek aan Isui-en Garden en de Todai-ji-tempel is Kasuga-Taisha de volgende om een bezoek aan te brengen aan het park Nara-Koen Park. Hoewel shrine, zoals de meeste Shinto shrines gecentreerd is rond een “Honden” (centrale hal) en een “Haiden” (gelovigenzaal), beschouw ik Kasuga-Taisha als veel meer dan dat. De gebouwen zijn slechts de verbinding voor de mysterieuze uitgestrektheid van paden met stenen lantaarns, atmosferische bossen en natuurlijk het altijd aanwezige hert op zoek naar eten van bezoekers. Neem de tijd om in de buurt van Kasuga-Taisha te blijven, maar vergeet niet om een ontspannen wandeling te maken langs de omliggende paden. Dit is echt een speciale wereld op zichzelf.

Japanse naam: 春日 大 社
Japans adres: 奈良 市 春日 野 町 160
Engels adres: 160 Kasugano-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-7788
Openingstijden: 6.00-18.00 uur (april-september), 6.30-17.00 uur (oktober-maart)
Dichtstbijzijnde treinstation: 25min lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen
Vrije toegang

Andere bezienswaardigheden in Nara:

Nara-Koen Park

Nara Koen park

Nara-koen Park (ko-en is het Japanse woord voor park) is een grote park vol met bomen en open plekken die zich uitstrekt ten oosten van het centrum van Nara en Naramachi, helemaal naar de voet van de heuvels die ten oosten van de stad oprijzen. Nara-koen Park is niet zozeer een bezienswaardigheid op zich, maar een plaats met veel andere belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Todai-ji-tempel, Isui-en-tuin en de Kasuga-Taisha-schrijn. Nara-Koen Park is heef leuke paden en is zit vol met vijvers. Ongetwijfeld is de meest interessante eigenschap van het park, vooral voor kinderen.. de grote populatie semi-wilde herten die door het park dwalen. Je kunt een pakket hertencrackers (shika sembei) kopen om ze te voeren (maar let op dat het hert heel agressief kan zijn om ze uit je handen te krijgen – dus geef de crackers niet aan hele kleine kinderen).

Japanse naam: 奈良 公園
Openingstijden: 24 uur
Wijk: Nara-Koen
Dichtstbijzijnde treinstation: 5 minuten lopen vanaf station Kintetsu Nara
Vrije toegang

Nigatsu-do Hall

Nigatsu-do Hall

Nigatsu-do Hall is eigenlijk een van de zalen van de Todai-ji-tempel, maar ik benoem het hier apart omdat het een aparte bezienswaardigheid is. Het beste bereik je Nigatsu-do Hall door de sfeervolle loopbrug over te steken die begint in de noordoostelijke hoek van de Daibutsu-den Hall van Todai-ji. Nigatsu-do is gratis te verkennen en er is een kleine rustruimte aan de noordkant van de hal waar je gratis thee kunt drinken (zorg dat je je eigen kopje wast als je klaar bent).

Japanse naam: 二月 堂
Japans adres: 奈良 市 雑 司 町 406-1
Engels adres: 406-1 Zoushi-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-5511
Openingstijden: 24 uur
Dichtstbijzijnde treinstation: 20 minuten lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen
Vrije toegang

Sangatsu-do Hall

Sangatsu-do Hall

 

Sangatsu-do Hall ligt net ten zuiden van Nigatsu-do Hall. Het is een andere hal van de Todai-ji-tempel die aanvoelt als een aparte bezienswaardigheid, dus als je er toch bent.. bezoek dan ook Sangatsu-do. Je moet betalen om Sangatsu-do binnen te gaan, het is waarschijnlijk net zo goed om het gewoon van buitenaf te bewonderen als je voorbij komt, in noordelijke richting naar Kasuga-Taisha Shrine.

Japanse naam: 三月 堂
Japans adres: 奈良 市 雑 司 町 406-1
Engels adres: 406-1 Zoushi-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-5511
Openingstijden: 07.30-17.30 (april-okt), 8.00-16.30 (nov-mrt)
Dichtstbijzijnde treinstation: 20 minuten lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen
Toegang: Y500

Yoshiki-en Garden

Yoshiki-en Garden

Yoshiki-en Garden is een van Nara’s mooie kleine geheimen. Het is een fijne tuin met een theehuis met rieten dak dat direct naast (aan de zuidkant van) Isui-en Garden ligt. Niet alleen is dit een prachtige tuin om rond te slenteren, maar is ook nog eens de toegang gratis voor buitenlandse bezoekers! De Japanse esdoorns hier zijn spectaculair in november.

Japanse naam: 吉 城 園
Japans adres: 奈良 市 登 大路 町 60-1
Engels adres: 60-1 Noborioji-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-5911
Openingstijden: 9.00-17.00 uur (deel voor 16.30 uur)
Dichtstbijzijnde treinstation: 15min lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Downtown Nara
Entree: gratis voor buitenlandse bezoekers (neem voor de zekerheid je paspoort mee).

Kofuki-ji

Kofuku-ji

De tempel Kofuku-ji is niet te missen: het is die enorme tempelcomplex met de torenhoge pagode dat je aan je rechterhand zult zien op weg naar Nara-Koen Park. Hoewel de “schatkamer” in Kofuku-ji enkele interessante boeddhistische afbeeldingen bevat, is het waarschijnlijk voldoende om gewoon over het open terrein te wandelen (wat je gratis kunt doen) en van de buitenkant naar de structuren te kijken.

Japanse naam: 興福寺
Japans adres: 奈良 市 登 大路 町 48
Engels adres: 48 Noborioji-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 0742-22-7755
Openingstijden: 9.00-17.00 uur (deel voor 16.45 uur)
Dichtstbijzijnde treinstation: 5 minuten lopen vanaf station Kintetsu Nara
Wijk: Nara-Koen
Entree: toegang tot het terrein gratis, Y600 naar “schatkamer”

Naramachi

Naramachi

Naramachi is de traditionele wijk met winkels, oude huizen, werkplaatsen, restaurants, cafés en Ryokan (traditionele Japanse herbergen) ten zuiden van de Sanjo-dori-straat (in feite is het de buurt ten oosten van JR Nara Station en ten zuiden van Kintetsu Nara Station). Hoewel er een aantal interessante bezienswaardigheden zijn zoals Koshi-no-Ie (een traditioneel huis dat je kunt betreden), is het echte plezier hier om gewoon door de oude straten te lopen, de gebouwen te bewonderen, naar winkels en cafés te lopen en je voor te stellen hoe Japan moet zijn geweest honderd of meer jaar geleden.

Japanse naam: な ら ま ち
Japans adres: 奈良 市 中 院 町 21 (奈良 町 情報 館)
Engels adres: 21 Chuin-cho, Nara-shi (adres van het Naramachi Information Center)
Telefoonnummer: 0742-26-8610 (telefoonnummer Naramachi Information Center)
Openingstijden: 24 uur
Dichtstbijzijnde treinstation: 10 minuten lopen van station Kintetsu Nara, op 5 minuten lopen van JR Nara Station
Wijk: Naramachi
Vrije toegang

Nara National Museum

Nara National Museum

Nara National Museum ligt net ten oosten van de tempel Kofuku-ji aan de westkant van Nara-Koen Park. Het is verdeeld in twee gebouwen: het oudere gebouw aan de westkant is de Nara Butsuzo-kan (hal van boeddhistische beelden), die de permanente collectie van het museum bevat van fijne boeddhistische afbeeldingen (sterk aanbevolen voor mensen met een interesse in het boeddhisme) en het nieuwere gebouw aan de oostkant waar speciale tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.

Japanse naam: 奈良 国立 博物館
Japans adres: 奈良 市 登 大路 町 50
Engels adres: 50 Noborioji-cho, Nara-shi
Telefoonnummer: 050-5542-8600
Openingstijden: 9:30 – 17:00 uur
Dichtstbijzijnde treinstation: 15min lopen van Kintetsu Nara Station
Wijk: Nara-Koen
Toegang: toegang tot permanente tentoonstellingen Y500, meer voor speciale tentoonstellingen

Handig?
Bedankt!

 

Nara Map