What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Wijken in Nara

Wijken in Nara

Nara heeft honderden fascinerende bezienswaardigheden om te verkennen. De meeste bevinden zich in een paar belangrijke wijken. In deze sectie geef ik je een volledig overzicht van de belangrijkste wijken van Nara.

Menu

Nara city

Nara City (Nara-shi in het Japans) is een opmerkelijk compacte plaats en kan gemakkelijk te voet worden verkend. Gelukkig voor de bezoeker zijn de meest interessante bezienswaardigheden geclusterd in het midden van de stad, op loopafstand van de twee belangrijkste treinstations: JR Nara Station (aan de westkant van het centrum) of Kintetsu Nara Station (pal in het midden) van de binnenstad). Beide stations bieden gemakkelijke toegang tot en van Kyoto en Osaka.Booking.com

In tegenstelling tot Kyoto is het niet nodig om een fiets te huren of een bus of metro te nemen om de stad te verkennen, aangezien de meeste belangrijke bezienswaardigheden van Nara te voet bereikbaar zijn vanaf de twee belangrijkste treinstations. Voor bezienswaardigheden die verder weg liggen, stoppen stadsbussen (er is geen metro in Nara) vlakbij beide treinstations, waardoor het bereiken van de afgelegen districten een koud kunstje is.

Downtown Nara

Downtown Nara kan ruwweg worden omschreven als de bebouwde kom rond JR Nara Station (die de westkant van het centrum vormt) en Kintetsu Nara Station (dat in de noordoostelijke hoek van het centrum ligt). In het centrum van Nara vindt u veel hotels, restaurants en winkels van Nara. Er zijn twee hoofdstraten: de Sanjo-dori-straat (die je kunt gebruiken om van het JR Nara-station naar de bezienswaardigheden te lopen) en de Noborioji-dori-straat, de grote straat die de noordkant van het centrum markeert en je meeneemt naar Nara-Koen Park. Downtown Nara bevindt  zich op loopafstand van beide hoofdstations.

Nara-koen Park Area

Nara-koen Park (“ko-en” is het Japanse woord voor “park”) is de grote grote park omgeven door bezienswaardigheden die een paar honderd meter ten westen van Kintetsu Nara Station begint en zich uitstrekt tot aan de voet van de heuvels die je in het oosten ziet stijgen ( Wakakusa-yama). Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid in Nara en het bevat veel van Nara’s meest interessante bezienswaardigheden: de Todai-ji-tempel (de thuisbasis van de Daibutsu of de “Grote Boeddha”), Isui-en Garden (mijn favoriete tuin in Nara), Kasuga-Taisha Shrine (Nara’s belangrijkste Shinto-altaar), het Nara National Museum en de Kofuku-ji-tempel onder anderen. Nara-koen Park is ook de thuisbasis van Nara’s grote populatie semi-wilde herten die door het gebied trekken op zoek naar handouts van hertencrackers van toeristen. Het Nara-koen-park is te voet bereikbaar vanaf beide hoofdstations maar het is een stuk dichter bij het station Kintetsu Nara.

Naramachi

Naramachi is de traditionele wijk van Nara dat ten zuiden van het Kintetsu Nara Station en ten westen van het JR Nara Station ligt. Het strekt zich uit over ongeveer een kilometer ten zuiden van de Sanjo-dori-straat. Hier vindt u veel traditionele gebouwen, een aantal Ryokan (herbergen in Japanse stijl), restaurants, cafés en winkels. Dit is een zeer sfeervolle en aangename omgeving om in te wandelen. Een typisch Nara reisplan kan beginnen met een ochtend in Nara-Koen Park en een middag in Naramachi. Naramachi is op loopafstand van beide hoofdstations van Nara.

Nishinokyo

Nishinokyo is een wijk die ongeveer vier kilometer ten zuidwesten van het centrum van Nara ligt. Het bevat twee bijzonder aantrekkelijke tempels: de Yakushi-ji-tempel en de Toshodai-ji-tempel. Het kan worden bereikt met de bus of trein vanuit Downtown Nara.

Ikaruga

Ikaruga is een wijk dat ongeveer 12 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Nara ligt. Het bevat een van de belangrijkste boeddhistische tempels van Japan, de Horyu-ji tempel, samen met verschillende andere kleinere maar interessante tempels. Opgemerkt moet worden dat de Horyu-ji-tempel een buitengewoon belangrijke tempel is, maar de aantrekkingskracht ervan is academischer dan esthetisch en wordt omringd door een nogal saai stuk buitenwijken van Nara. Bovendien is het tijdrovend en lastig om te bereiken. Maar voor degenen met een blijvende interesse in de Japanse geschiedenis en dan met name de geschiedenis van het Japanse boeddhisme, is het de reis waard. Het kan worden bereikt met de bus of een trien/bus combinatie.

Asuka

Asuka is een landelijk gebied dat ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Downtown Nara ligt. Het is van belang voor de rol die het speelde in de vroege Japanse geschiedenis: hier heeft de Yamato dynastie zijn greep op de macht in het oude Japan geconsolideerd. Het is een gebied met glooiende heuvels, rijstvelden en af ​​en toe een woning. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de Kofun, dat zijn grafheuvels van de vroege Japanse keizers. Er zijn ook vreemde tempels en altaars verspreid over de regio. Het is het beste te verkennen op een fatsoenlijke fiets (helaas zijn de meeste huurfietsen hier oude fietsen). Een huurauto is ook een goede manier om dit gebied te verkennen. Asuka is een goede dagtrip uit Kyoto of Nara voor degenen met een diepe interesse in de vroege Japanse geschiedenis. Het is gemakkelijk te bereiken met de Kintetsu lijntreinen vanuit het centrum van Nara.

Handig?
Bedankt!

 

Nara Map