Waar vind je tempura
De beste plaats om tempura te proberen zijn restaurants die gespecialiseerd zijn in het gerecht, bekend als tempura-ya. Tempura-ya staat bekend als eersteklas Tempura restaurants waar klanten vaak aan het aanrecht zitten en toekijken hoe de chef-kok het ene tempura stuk na het andere bereidt. Een maaltijd in chique restaurants kost over het algemeen 5000 yen of meer. Goedkopere Tempura-ya zijn echter ook populair, met vaste maaltijden en rijstkommen die beschikbaar zijn voor 800 tot 3000 yen.
Casual restaurants zoals Izakaya, familierestaurants, shokudo en udon en soba restaurants serveren ook tempura als onderdeel van een vaste maaltijd of als bijgerecht. Prijzen variëren van 600 tot 2000 yen. Tempura rijstkommen komen ook veel voor met prijzen vanaf ongeveer 800 yen. Supermarkten en warenhuizen in de kelderverdieping (depachika) verkopen ook losse stukken tempura voor ongeveer 100 tot 400 yen per stuk.

Tempura met rijst set
Hoe eet je Tempura
Bij chique Tempura-ya restaurants, zal de chef-kok de tempura serveren, te beginnen met lichtere gearomatiseerde items zoals garnalen en vis, voordat hij verdergaat naar sterkere gearomatiseerde items zoals wortelgroenten. Vis en garnalen tempura kunnen in hun geheel worden gegeten, maar veel mensen het achterste stuk van de garnaal liggen.
Tempura stukken worden meestal individueel gekruid met zout of in een saus gedompeld voordat ze worden gegeten. Slechts een van de twee soorten beschikbaar (zout of saus). Zout is soms matcha of wasabi gearomatiseerd, terwijl sauzen vaak vergezeld worden door een kleine schaal geraspte daikon (witte radijs) die aan de saus moet worden toegevoegd.

Tendon, tempure rijstkom

Zout met een smaakje, saus en geraspte witte radijs