What
 • blankBar
 • blankCafés
 • blankCinema
 • Donuts
 • blankElektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • blankOvernachten
 • blankPretpark
 • blankRestaurants
 • blankSkybar lounge
 • blankSpellen
 • Treinlijnen
 • blankTreinstations
 • blankVliegvelden
 • blankWinkelen
 • blankZien & Doen
Where
blank
blank

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Olympische Spelen 2020

tokyo 2020 vrijwilligerswerk

Waarom vrijwilligerswerk doen in Tokyo 2020?

Voor de 16 dagen van de Olympische en Paralympische Spelen, kijken er meer dan 4,8 miljard mensen – ja, laten we dat herhalen.. meer dan 4,8 miljard mensen kijken van thuis. Als je je hoed in de ring gooit en klaar bent om een ​​vrijwilliger te worden in Tokyo op de Olympische Spelen van 2020, kun je jezelf in de unieke positie bevinden om daadwerkelijk deel te nemen.

De ervaring van vrijwilligerswerk op de Olympische Spelen gaat niet alleen over het kijken naar de Spelen, zich mengen met de atleten of genieten van de uber-positieve vibes die het evenement uit elke porie verspreidt. Aangezien vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking komen, is deelname evenzeer een kwestie van culturele uitwisseling en het cultiveren van de Olympische geest, als het gaat om sportevenementen. Je tijd als vrijwilliger is de gelegenheid om vriendschappen aan te knopen en eerlijke concurrentie en non-discriminatie in de sport en de rest van de wereld te bevorderen, allemaal cruciale principes waarop de moderne Olympische Spelen zijn gebaseerd.

Het lijkt enigszins overbodig om eraan toe te voegen maar we doen het hoe dan ook – dat vrijwilligerswerk in Tokyo in 2020 ook een unieke gelegenheid betekent om deze drukke, bruisende metropool te zien tijdens de opwinding van de Olympische Spelen. Hoewel je net als bij een reguliere baan, hebt gekozen voor vrijwilligerswerk, heb je natuurlijk voldoende tijd om de stad te checken.

Of je nu kaartjes wilt pakken voor de belangrijkste evenementen van de Spelen, ervoor kiest om je te verdiepen in de historische tempels en wijken van het oude Tokyo of gewoon elke gelegenheid gebruikt om jezelf vol te proppen met borden van vakkundig voorbereide sashimi, Japan’s ultramoderne hoofdstad is een reiservaring dat zal niet teleurstellen.

Wie kan vrijwilligerswerk doen op de Olympische Spelen in Tokyo?

Het mooie van de Olympische Spelen is dat letterlijk iedereen een vrijwilligers rol kan aanvragen. In de Olympische Spelen van 2016 in Rio kwam 80% van de vrijwilligers uit Brazilië, terwijl de andere 20% uit 56 andere landen over de hele wereld kwam.

Voor Tokyo 2020 liggen er 80.000 vrijwilligersbanen voor het grijpen. Om succesvol te zijn, zijn de belangrijkste vereisten dat u op 1 april 2020 18 jaar bent en gedurende de Spelen “toestemming hebt om in Japan te verblijven”. Voor Amerikaanse, Canadese, Australische, Britse en Europese burgers betekent dit dat u het gratis 90-dagenvisum krijgt wanneer u in het land aankomt. Het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt over actuele informatie voor mensen uit andere delen van de wereld.

Vanwege het scala aan nationaliteiten die aankomen op de Spelen, zijn vrijwilligers die zowel Engels als een andere taal spreken, erg in trek. Vooral omdat er voldoende vrijwilligersfuncties beschikbaar zijn om te communiceren met atleten en andere personen die geen Japans of Engels spreken.

Eerder hebben mogelijke vrijwilligers ook te horen gekregen dat aanvragers die op hun formulier aangeven dat ze beschikbaar zijn voor zowel de Olympische Spelen áls de Paralympics, voorrang krijgen als het aankomt op het krijgen van een vrijwilligersbaan.

Je hebt ook op zijn minst een basiskennis van de Olympische en Paralympische Spelen nodig en je moet weten waarom ze zo’n belangrijke wereldwijde gebeurtenis zijn.

Olympic Swimmer Pixabay

How Much Does it Cost to Volunteer for the Olympics?

Zoals de meeste mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, heeft het helpen van de Olympische Spelen wel wat gerelateerde kosten.

Als eerste: je moet je eigen vervoer naar / van Tokio betalen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om snel een goedkoop vliegticket te halen voordat je je aanmeldt voor een vrijwilligersbaan, is het verstandig om te wachten tot je die belangrijke bevestigingsmail ontvangt die aangeeft dat je een rol hebt gekregen. Duizend dollar uit eigen zak en geen gegarandeerde vrijwilligersbaan is niet de manier om aan boord te komen.

Vervolgens is de kwestie van accommodatie. Op de PyeongChang Olympische Winterspelen in Zuid-Korea begin 2018 werden vrijwilligers gratis geplaatst in nabijgelegen hostels, hotels en studentenkamers; in Rio 2016 werd van vrijwilligers verwacht dat zij hun eigen accomodatie betalen. De situatie voor de Olympische Spelen van 2020 moet nog worden bevestigd.

Periode van vrijwilligerswerk duren tenminste 19 dagen op de Olympische Spelen en de Paralympics. Overweeg bij het plannen van uw reis dat u waarschijnlijk ten minste een paar dagen aan het begin of einde van de reis wilt voor het zien van de stad.

Houd er rekening mee dat Tokyo een dure plek kan zijn (afhankelijk van wat je wilt gaan doen in je vrije tijd) is om te bezoeken en een budget van minstens €30 – €50 om voedsel- en transportkosten te dekken voor elke vrije dag sightseeing. Nogmaals, het kan zijn dat de organisatoren lagere transportkosten bieden voor vrijwilligers van Olympische Spelen, zorg ervoor dat je dit controleert in het informatiepakket dat je ontvangt wanneer je wordt toegelaten als vrijwilliger.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die worden gedekt voor succesvolle vrijwilligers. Je kunt verwachten dat je je uniform (een geweldig aandenken aan de spellen) en gratis eten en drinken ontvangt tijdens je diensten van acht uur. Verzekeringen voor de activiteit waaraan u deelneemt worden ook aangeboden, maar u moet wel een reisverzekering afsluiten voor de tijd die u buiten het vrijwilligerswerk doorbrengt.

Hoe meld je je aan als vrijwilliger op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo?

Hoewel de volledige richtlijnen voor aanmelding voor vrijwilligers pas na eind juli 2018 worden vrijgegeven, bieden de volgende tijdschema’s en informatie een goed overzicht van wat u kunt verwachten. Aangezien je 2 jaar voor aanvang van het evenement moet aanmelden, het aanmeldingsproces duurt lang, maar geloof ons, het is het zeker waard.

Hou vol, wees niet bang om er achteraan te gaan als je na een maand of twee in geen status update krijgt en onthoud dat zoals bij elke goede Olympiër, doorzettingsvermogen en vastberadenheid doen je goed!

Aanmelding tijdlijn voor vrijwilligerswerk in Tokyo 2020

Je zult verbaasd zijn om te horen dat het bijna twee jaar duurt voor het hele Olympische vrijwilligersaanvraagproces!

 • Juli 2018: volledige richtlijnen voor potentiële aanvragers worden vrijgegeven op de Tokyo 2020 website.
 • Midden september tot begin december 2018: online aanvragen wordt officieel geaccepteerd voor vrijwilligerswerk.
 • Januari tot en met juli 2019: kandidaten die worden uitgenodigd voor een interview, zullen worden gecontacteerd. Voor degenen die niet in Japan wonen, worden deze gehouden via een videogesprek. Aanvragers die succesvol zijn, zullen op een gegeven moment tijdens deze maanden worden gecontacteerd.
 • Oktober 2019: Training voor degenen die in Japan zijn gevestigd begint.
 • Maart / april 2020: rollen worden toegewezen aan vrijwilligers en mensen met gespecialiseerde of leidende rollen beginnen hun opleiding (alweer, alleen voor degenen die in Japan zijn gevestigd).
 • Juni / juli 2020: vrijwilligers komen aan en training voor buitenlandse vrijwilligers vindt plaats.
 • 24 juli 2020: de Olympische Spelen beginnen!

 

Handig?
Bedankt!

Menu