Van de verschillende tempels, neonverlichte gebouwen tot de verschillende historische bezienswaardigheden, de drukste stad van Japan combineert het beste van de ultramoderne en de traditionele wereld. Behalve dat het een belangrijk cultureel plaats in de wereld is, is het ook de thuisbasis van een van de meest innovatieve technologische ontwikkelingen van vandaag. Meer nog, de stad is verreweg een van de beste reisbestemmingen ter wereld. Een van de beste tips voor je reis naar Tokyo:

1. Tokyo Shiba Tofuya Ukai

Dit is een van de top bestemmingen voor culinaire ervaringen in Tokyo. De plek is te vinden in het midden van de stad op slechts enkele minuten van Roppongi Station. Deze bestemming bevat met name verschillende restaurants, waar mensen uit alle hoeken van de wereld komen genieten van lekker eten. Een van de belangrijkste redenen achter hun immense populariteit is dat ze seizoensgebonden menu’s hebben die vaak veranderen.

Tokyo Shiba Tofuya Ukai 3Tokyo Shiba Tofuya Ukai

2. Sensoji tempel

Het is een oude tempel in Asakusa. Voor first-timers is dit een uitstekende locatie omdat het een van de meest populaire en oudste tempels van het land is. Het wordt ook geassocieerd met de boeddhistische cultuur en het kreeg zijn onafhankelijkheid na de Tweede Wereldoorlog. In de buurt van de tempel zijn verschillende winkels die gevuld zijn met traditionele artefacten en antiek. Daarnaast is er een pagode van vijf verdiepingen die dicht bij de tempel ligt, die samen zorgen voor de perfecte reiservaring in Asakusa. Deze tempel behoort tot een van de top 10 tempels in het land.

tokyo-asakusa-sensoji-tempel

3. Shibuya

Dit is ook een bekende locatie in Tokyo en staat bekend om zijn grote voetgangersoversteekplaats, een van de drukste ter wereld. De wijk is te vinden via het station van Shibuya. In Shibuya vind je ook verschillende artefacten zoals het standbeeld van Hachiko, een gedenkteken voor de trouwe hond met dezelfde naam. Het gebied rond het standbeeld van Hachiko is een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats. Shibuya is zo druk dat het lastig kan zijn om bijvoorbeeld degene waarmee je hebt afgesproken te vinden. De meeste mensen spreken daarom af bij dit standbeeld. Het gebied is gevuld met een aantal grote TV schermen diegeïntegreerd zijn in de nabijgelegen gebouwen. De beroemde Starbucks winkel is ook hier te vinden. De locatie in Shibuya is letterlijk geweldig en word vergeleken met Times Square in New York.

Shibuya crossingShibuya-crossing-tokyo

4. Kabukiza

Het is een van de belangrijkste theaters in Tokyo en staat bekend om zijn spannende traditionele drama theaters. In het bijzonder heeft de stad een stijl die is gebaseerd op het 1924-thema van de Japanse cultuur. Het thema is bedoeld om het belang van de Japanse cultuur bij het uitvoeren van de toneelstukken aan te tonen. Het doet ook goed om de gebeurtenissen te laten zien die plaatsvonden in de pre Edo-periode, die als een belangrijk aspect van de Japanse cultuur wordt beschouwd. Daarnaast zijn de binnenste delen van het theater verfraaid met verschillende gordijnen. Deze specifieke locatie biedt onderdak aan mensen van over de hele wereld die komen genieten van de toneelstukken.

Kabuki-za-tokyo

5. Keizerlijk paleis van Tokyo

Dit is het hoofdverblijf van de keizer van Japan. Het paleis van Tokyo is een grote, parkachtige locatie die te vinden is in de wijk Chiyoda in Tokyo. Het is de thuisbasis van verschillende gebouwen en het heeft ook de belangrijkste residentie van de koninklijke familie van Japan. Het bevat verschillende musea, wetshandhavingsinstanties en archieven. De locatie staat bekend om zijn immense waarde van onroerend goed en sommigen geloofden in de jaren 1980 dat het waardevoller was dan de hele staat Californië.

6. Nationaal Museum van Tokyo

Gestart in 1872, is de TNM (Tokyo National Museum) een van de oudste musea in het land. Het herbergt verschillende soorten kunstwerken verzameld op verschillende locaties in Azië. Gemiddeld wordt het aantal kunstwerken in het museum geschat op ruim 100.000 items, waaronder maar liefst 87 Japanse nationale schatten. Ten slotte is het museum een ​​bekend onderzoekscentrum en worden hier ook educatieve evenementen georganiseerd. Het museum is te vinden in een park dat bekend staat als Ueno. Het park heeft ook verschillende restaurants en winkels, die uitstekend zijn voor bezoekers aan het museum/park. De collecties in het museum zijn gebaseerd op verschillende historische Japanse kunst en de zijderoute.

7. Tokyo One Piece Tower

Het is een van de bekendste overdekte parken die populair zijn in Tokyo. Vanaf de opening in maart 2005 is het park verschillende renovaties ondergaan en is het veruit een van de beste bezienswaardigheden. De toren herbergt verschillende attracties en spellen die gebaseerd zijn op de `Straw Hat Crew` van de anime “One Piece”. Daarnaast zijn de attracties ook gebaseerd op verschillende restaurants, seizoensgebonden evenementen en entertainmentshows. Het hoofdconcept van het hele park is gebaseerd op een nieuwe plaats die de Tongari Ilan wordt genoemd. Dit is de locatie waar de bemanning van de `Straw Hat Crew` landde. Ga je voor het eerst naar japan? Dan is deze locatie ook leuk om te bezoeken.

tokyo-onepiece-tower

8. Tokyo Skytree

Het is een restaurant evenals een zend- en uitkijktoren. De toren werd in 2010 een van de hoogste gebouwen van het land. De hoogte is 630 meter en het is ook het tweede hoogste gebouw ter wereld. Ook heeft de bouw van de Tokyo Skytree geleid tot de oprichting van verschillende locaties, zoals restaurants en lodges. Dit allemaal zorgt ervoor dat Tokyo Skytree een van de beste plaatsen is om te bezoeken in Tokyo.

Tokyo-skytree-tokyo

Inpakken

Samenvattend, Tokyo is verreweg een van de beste reisbestemmingen en culturele plaatsen in de wereld van vandaag. De stad zit vol met verschillende bestemmingen die aan uw reisbehoeften zullen voldoen. Je kunt er ook meer te weten komen over de Japanse cultuur en manier van leven.

Bekijk de Tokyo Reisgids
Bekijk de Tokyo Reistips