What
  • Bar
  • Cafés
  • Cinema
  • Donuts
  • Elektronica
  • Grotten
  • Ijlanden
  • Ijsbar
  • Kappers
  • Overnachten
  • Pretpark
  • Restaurants
  • Skybar lounge
  • Spellen
  • Treinlijnen
  • Treinstations
  • Vliegvelden
  • Winkelen
  • Zien & Doen
Where

Japanse Donburi gerechten

Populaire Japanse Donburi gerechten

Japanse Eetstokjes

Donburi (丼, ook wel Domburi genoemd) is een algemene term voor “kom”. Het verwijst echter ook in de volksmond naar een kom gekookte rijst met een ander gerecht er bovenop geserveerd. Er bestaan verschillende soorten donburi gerechten, die verschillen zitten in de toppings. Een aantal populaire donburi gerechten worden hieronder vermeld:

Menu

Oyakodon

Oyakodon

De naam van dit populaire donburi gerecht komt van zijn twee hoofdingrediënten, kip en ei. Heel soms kom je in plaats daarvan ook een Oyakodon tegen met zalm en ikura (zalmeieren).

Katsudon

Katsudon (varkenskotelet Donburi)

Katsudon wordt geserveerd met Tonkatsu (gefrituurd en gepaneerd varkensschnitzel), ei en uien op de rijst.

Kaisendon

Kaisendon (Zeevruchten Donburi)

Kaisendon wordt bedekt met verschillende voornamelijk verse rauwe zeevruchten. De selectie is afhankelijk van de locatie en het seizoen, maar omvat vaak tonijn (maguro), garnalen (ebi), zalmkuit (ikura), zee-egel (uni) of krab (kani).

Gyudon (Beef Donburi)

Gyudon (Beef Donburi)

Gyudon is een kom gekookte rijst met rundvlees en is erg populair als goedkoop fastfood dat wordt geserveerd in winkelketens in het hele land.

Tendon (Tempura Donburi)

Tempura Donburi

Tempura zijn gefrituurd en gepaneerde stukjes zeevruchten en groenten. Verschillende tempura stukken worden gedompeld in een saus op basis van soja voordat ze op de rijst worden geserveerd.

Unadon (Paling Donburi)

Unadon (Paling Donburi)

De paling wordt gegrild en bereid in een dikke saus op basis van soja voordat deze bovenop de gekookte rijst wordt geserveerd.



Booking.com

Handig?
Bedankt!