What
  • Bar
  • Cafés
  • Cinema
  • Donuts
  • Elektronica
  • Grotten
  • Ijlanden
  • Ijsbar
  • Kappers
  • Overnachten
  • Pretpark
  • Restaurants
  • Skybar lounge
  • Spellen
  • Treinlijnen
  • Treinstations
  • Vliegvelden
  • Winkelen
  • Zien & Doen
Where

Japanse eetstokjes

Eetstokjes / Chopsticks

Japanse Eetstokjes

 

Eetstokjes worden gebruikt om Japanse (Aziatische) gerechten mee te eten, met enkele uitzonderingen. Een paar belangrijke regels om te onthouden wanneer je met eetstokjes gaat eten in Japan of Nederland:

  • Houd je eetstokjes bij hun einde vast, niet in het midden of het voorste derde deel.
  • Als je je eetstokjes niet gebruikt of klaar bent met eten, leg ze dan voor je neer met de punt naar links.
  • Steek geen eetstokjes in uw eten, vooral niet in rijst. Dit gebeurt alleen bij begrafenissen met rijst die op het altaar wordt gelegd.
  • Geef voedsel niet direct door van uw set stokjes naar die van een ander. Nogmaals, dit is een begrafenistraditie.
  • Richt niet met je eetstokjes (om bijvoorbeeld iets aan te wijzen).
  • Zwaai  niet met je eetstokjes in de lucht en speel er niet mee.
  • Verplaats geen borden of kommen met uw eetstokjes.
  • Om eten in tweeën te scheiden oefen je gecontroleerde druk uit op de eetstokjes terwijl je ze van elkaar verwijdert om het eten te “scheuren”. Dit vereist enige oefening. Bij grotere stukken eten, zoals tempura, is het ook acceptabel om het hele stuk met je eetstokjes op te pakken en 1 hap te nemen.
  • Als je al hebt gegeten met je eetstokjes, gebruik dan het andere uiteinde om eten te nemen van een gedeeld bord.

Messen en vorken worden alleen gebruikt voor westerse gerechten. Lepels kunnen echter worden gebruikt bij bepaalde Japanse gerechten, zoals donburi of Curry in Japanse stijl. Een keramische lepel in Chinese stijl wordt soms gebruikt om soep te eten.

Klik hier voor meer informatie over Japanse tafelmanieren.

Menu

Handig?
Bedankt!



Booking.com