What
 • Bar
 • Cafés
 • Cinema
 • Donuts
 • Elektronica
 • Grotten
 • Hostels
 • Ijlanden
 • Ijsbar
 • Kappers
 • Overnachten
 • Pretpark
 • Restaurants
 • Skybar lounge
 • Spellen
 • Treinlijnen
 • Treinstations
 • Vliegvelden
 • Winkelen
 • Zien & Doen
Where

Geldbesparende reistips voor goedkoop reizen

Met de 14 beste tips van Skyscanner om geld te besparen laten we zien hoe je geld kan besparen voor je reis.

Je hoeft niet veel meer geld uit te geven aan reizen dan nodig is.

1. Reis op de goedkoopste moment, het laagseizoen.

Laagseizoen vakantie boeken skyscanner

Afhankelijk van de maand, week of zelfs dag kunnen prijzen veel variëren. Door de prijzen over een heel jaar of maand te vergelijken kun je via Skyscanner zien wat de beste dagen zijn om te vliegen, hiermee kun je al flink geld mee besparen.

Als je niet persee in het weekend hoeft te vertrekken dan moet je dat zeker niet doen. kijk eens hoeveel het zou kosten wanneer je van bijvoorbeeld donderdag tot donderdag een reis zou boeken in plaats van vrijdag tot vrijdag.
Met Skyscanner kun je met een speciale weergave zien welke dagen in een week of maand het goedkoopst zijn om te boeken.

2. Goedkoopste vluchen zoeken vanaf elk vliegveld

wanneer het jou niet uitmaakt waar je heen gaat en je bent flexibel, zoek dan eens met de Skyscanner overal. Hiermee vind je alle goedkope vluchten naar verschillende leuke bestemmingen vanaf vliegvelden bij jou in de buurt op volgorde van prijs.

3. Reizen in het laagseizoen

In het laagseizoen een reis boeken is natuurlijk goedkoper dan in het hoogseizoen. Indien je flexibel bent, boek dan geen reis naar Turkije of Spanje als net de schoolvakanties zijn begonnen. En met kerst wil je ook geen reis naar Australië boeken. Reizen naar Japan zijn met kerst nog wel eens goedkoop, maar dit kan zo maar veranderen omdat steeds meer mensen naar Japan gaan.
In september en oktober is het nog mooi weer in Japan en andere delen van Europa. Zeker in de herfst wanneer de kinderen al weer naar school gaan, kun je mooie aanbiedingen tegenkomen op Skyscanner.

4. Vlieg direct

Wanneer geld geen rol speelt wil je natuurlijk rechtstreeks naar je bestemming vliegen. Skyscanner heeft vaker voordelige aanbiedingen voor directe vluchten. Een tussenstop van een dag is ook zeker niet verkeerd, zeker in een land waar je nog nooit bent geweest, je krijgt dan toch nog een extra ervaring mee.

5. Combineer je vluchten

De flexibele zoekfunctie van Skyscanner laat je luchtvaartmaatschappijen combineren zodat je de goedkoopste prijs kunt vinden. Door heen en weer te vliegen met verschillende luchtvaartmaatschappijen kan jij geldbesparen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld terug te vliegen vanuit een andere luchthaven.

6. Parkeerplaats reserveren

Skyscanner autoparkeren

Bij aankomst je parkeerkosten betalen is vaak veel duurder dan ruim van te voren je parkeerkaart te betalen, zorg dus dat je ruim van te voren reserveert.

7. Vanaf een andere luchthaven vliegen

Kijk goed of andere vliegvelden goedkopere vliegtickets aanbieden dan het vliegveld bij jou in de buurt. Alles opgeteld kan een ander vliegveld alsnog goedkoper zijn dan degene bij jou in de buurt, zelfs als je rekening houdt met extra kosten voor het openbaar vervoer. Bij Skyscanner kun je met de Overal Tool kijken hoeveel het kost om van en naar verschillende vliegvelden te vliegen.

8. Neem bij korte vluchten in Europa zelf eten mee.

Neem je eigen snacks mee, tegenwoordig is het zo dat je bij korte vluchten vaak moet betalen voor het eten. Deze kosten kun je zelf makkelijk besparen.

9. Vermijd (extra) bagagekosten

Skyscanner bagage

Zorg ervoor dat je thuis je koffer goed weegt zodat je niet voor verrassingen komt te staan, vooral als je terug naar huis gaat. Een slimme manier om toch wat extra mee te kunnen nemen is om zelf wat extra kleren te dragen of neem een bagagejas. Een bagagejas zorgt ervoor dat je het maximum aan handbagage mee kunt nemen in het vliegtuig zonder te betalen.

10. Hotel? huur een kamer bij iemand thuis

Je kent de naam waarschijnlijk wel.. Airbnb. De laatste paar jaar is het enorm populair om een kamer. appartement of zelfs een vakantiehuis van mensen te huren. Dit is natuurlijk ideaal voor reizigers en geeft veel meer voldoening dan een standaard hotel kamer. Je bent dan ook nog eens voorzien van alle gemakken en het is nog goedkoper ook.

11. Doe lekker luxe voor weinig geld

Neem een budgethotel of hostel in de algemene dure steden zoals Tokyo, Parijs, New York etc (dit wil niet zeggen dat de steden persee duur zijn). Doordat je bespaard op je accomodatie kun je volop genieten van je bestemming. Als het goed is zul je niet veel tijd doorbrengen op je kamer, als het maar schoon en netjes is om in te slapen.

12. Reis Apps

Installeer zoveel mogelijk Apps die jou daadwerkelijk kunnen helpen met reizen in het land van bestemming. Handige Apps zijn, reisgidsen, kaarten, Openbaar vervoer Apps en taalgidsen. De Skyscanner is gratis, zeker wanneer je zo flexibel bent en je nog geen retour vlucht hebt geboekt is het handig om de prijsalarm van Skyscanner in te schakelen via de App.

13 Bespaar geld op wisselen

Skyscanner bespaar op geld

In het buitenland geld opnemen via een automaat kan geld kosten en het gebruik van een normale betaalkaart is goedkoper dan het gebruik van een creditcard. Dit komt omdat banken extra kosten doorberekenen voor elke geldopname. Het is in sommige gevallen goed om grote sommen geld bij je te hebben zodat je minder vaak voor de extra opname kosten hoeft te betalen. Let wel op dat je niet al je geld op 1 plek bewaard. In landen zoals Japan is het veilig om met veel geld op zak te lopen.

14 goedkopere reisverzekering.

Sluit een jaarlijkse doorlopende reisverzekering af als je toch vaak reist, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je per reis een reisverzekering neemt.

Meer informatie:

Skycanner geheime reistips
Booking.com beste reistips

Interesse in Aziatische landen?

Namaste-reizen

Handig?
Bedankt!