What
  • Bar
  • Cafés
  • Cinema
  • Donuts
  • Elektronica
  • Grotten
  • Ijlanden
  • Ijsbar
  • Kappers
  • Overnachten
  • Pretpark
  • Restaurants
  • Skybar lounge
  • Spellen
  • Treinlijnen
  • Treinstations
  • Vliegvelden
  • Winkelen
  • Zien & Doen
Where

Yakitori in Japan

Yakitori in Japan

Yakitori in Japan

Yakitori (焼き鳥) zijn gegrilde stukjes kip gemaakt van verschillende delen van de kip, zoals de borsten, dijen, huid, lever en andere delen. Meestal op bestelling gemaakt en gekookt op houtskool.  Yakitori is een populair en goedkoop gerecht dat vaak samen met een glas bier wordt genoten. De beste Yakitori wordt geserveerd in speciale Yakitori restaurants, bekend als Yakitori-ya, maar het is ook te vinden bij veel andere soorten restaurants in heel Japan, zoals Izakaya, en bij eetkraampjes op festivals.

Meest pupulaire Yakitori

Menu

Negima

Negima

Negima (ねぎま) is een van de meest populaire soorten yakitori en bestaat uit stukjes kip (meestal dijvlees) die aan de spies worden gestoken met daartussen prei of lente ui.

Momo

Momo

Momo (もも) verwijst naar het dijvlees, dus momo spiesen zijn gemaakt van stukjes kippendij.

Tsukune

Tsukune

Tsukune (つくね) zijn gehaktballen gemaakt van kip, ei, groenten en kruiden. Ze worden meestal gevormd in meerdere kleine balletjes of gemaakt in een lange pasteitje.

Torikawa

Tebasaki

Tebasaki (手羽先) zijn kippenvleugeltjes die zijn gegrild tot knapperig goudbruin.

Reba

Reba

Reba (レバー) zijn kippenlevers, genoemd naar het Duitse woord voor lever.

Nankotsu

Nankotsu

Nankotsu (なんこつ) is het kraakbeen tussen de kippenborsten wordt gehaald . Nankotsu heeft heel weinig vlees, maar het kraakbeen heeft een knapperige textuur en bevat veel collageen.

De meeste yakitori restaurants verkopen ook een aantal spiesen die niet van kip zijn zoals shishito pepers, cherrytomaatjes, shiitake paddenstoelen, en asperges of enoki paddestoelen gewikkeld in spek.

Hoe yakitori te eten

Yakitori is een goedkoop en informeel gerecht dat gemakkelijk te vinden is bij gespecialiseerde Yakitori restaurants, maar ook bij de meeste Izakaya en veel andere restaurants in heel Japan. Bij een standaard yakitori-ya worden ze verkocht in een set van twee stokjes en kosten ongeveer 100-200 yen per stok. Veel restaurants bieden ook combinatieplaten met meerdere soorten yakitori (moriawase). Omdat Yakitori op bestelling worden gemaakt en warm van de grill worden geserveerd, is het wellicht beter om ze in kleine hoeveelheden te bestellen in plaats van in één grote bestelling.

Als je Yakitori bestelt kun je meestal kiezen of je je spiesen wilt laten marineren met een zoete en hartige Yakitori saus (tarra) of met zout (shio). Het is de bedoeling dat je Yakitori met je handen eet. Je kunt ze direct van de spies af eten of je eetstokjes gebruiken om het vlees van de spies te halen voordat je het gaat eten.

verschillende soorten Yakitori serveert op een bord

verschillende soorten Yakitori serveert op een bord

 

Waar kun je Yakitori eten?

Yakitori wordt veel in Japan geserveerd en is vooral gemakkelijk te vinden op grote stations in de buurt van zakelijke districten. Populaire eetgelegenheden waar u Yakitori kunt eten zijn o.a.:

Shinjuku, Tokyo

Omoide Yokocho

Omoide Yokocho, is een klein netwerk van steegjes naast de treinsporen ten noordwesten van Shinjuku Station. Ook bekend onder de meer kleurrijke bijnaam Piss Alley (nee hier word niet gepist). De smalle straatjes van Omoide Yokocho zitten vol met eetgelegenheden en is vooral populair voor de kleine Yakitori restaurantjes. Veel van deze bestaan ​​uit een paar stoelen opgesteld langs een toonbank en een grill en zijn een geweldige plek om de wereld van Yakitori te ontdekken.

Yurakucho, Tokyo

Yurakucho

Onder het spoor rond Yurakucho Station zijn tientallen authentieke Izakaya- en yakitori restaurants te vinden, waar men een koud biertje kan pakken en een aantal goede gerechten kan eten. Bekend als Gado-shita, dit zijn populaire eetgelegenheden en drinkplaatsen onder de salary men uit Tokyo die in het gebied werken.

Fukuoka

Nakasu

Yakitori en de lokale noedel specialiteit Hakata Ramen zijn populaire gerechten die worden geserveerd rond de beroemde eetkraampjes (Yatai) in Fukuoka. Het Nakasu district is een van de beste en bekendste plaatsen voor Yatai, aangezien er ongeveer twintig van hen langs de rivier in de richting van de zuidkant van het eiland Nakasu liggen.



Booking.com

Handig?
Bedankt!